Ik ben Renier Winkelaar.

Welkom op mijn website. Mijn naam is Renier Winkelaar, interieurarchitect en meubelontwerper.  Met meer dan 12 jaar werkervaring weet ik inmiddels hoe intens een interieur ontwerp proces voor een opdrachtgever kan zijn. Mijn taak is het begeleiden van dit gehele proces.

Op deze pagina leg ik uit hoe ik werk en wat er allemaal komt kijken bij een ontwerp proces. Heb je vragen, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. 

2

Een kleine greep uit mijn opdrachtgevers.

Mijn diensten:

Concept ontwikkeling.

1 van mijn superkrachten is het conceptmatig kunnen denken. Een concept denker is iemand die een helicopterview heeft op creatief vlak. Ik ben in staat om allerlei creatieve ideeën te verzamelen en te vormen tot een realistisch concept, een creatief concept wat ook uitgevoerd kan worden. 

Interieur ontwerp.

Als interieurarchitect ontwerp ik alles wat als binnenruimte word bestempeld. Woonhuizen, kantoren, horeca, winkels of overheidsgebouwen, geen klus is te klein of te groot. Naar mijn idee verdient elke verblijfsruimte een passende sfeer. Om tot een goed ontwerp te komen gebruik ik naast mijn conceptmatige denkvermogen een stukje rationeel onderzoek. Op deze manier kom ik tot een professioneel ontwerp voor elke klant.

Meubel ontwerp.

Eén van mijn passies is het ontwerpen van meubelen. Vanuit een idee wat ik op elke plek op deze aardbol kan opdoen maak ik een stevig concept voor een meubel. In de uitvoering ben ik van mening dat je vormen en technieken pas echt begrijpt als je ze zelf een keer hebt vastgehouden en uitgevoerd, om deze reden maak ik mijn prototypes altijd zelf, een gaaf proces!

moodboard

Mijn workflow…

  • Elk mooi interieur project start met een idee. Heb jij een goed idee maar vind je het lastig of heb je geen tijd om het concreet te maken? Of het nou een groot of klein project is, neem contact met mij op. 

  • Mooi! We hebben het eerste contact gehad en de eerste ideeën zijn gedeeld. Nadat ik een offerte heb gemaakt voor het ontwerp proces en deze door jou is goedgekeurd, is het nu aan mij de taak om veel over jou of jouw bedrijf te weten te komen. Een klantonderzoek, zo klein als hij soms kan zijn is de basis van een goed ontwerp. Jij verwacht toch een maatpak als ontwerp? 

  • Afhankelijk van de grootte van het project verdeel ik het ontwerp proces in de volgende fases. Schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en als laatste de uitvoeringsfase. In de schetsfase maak ik het concept en de eerste schetsen voor een nieuw interieur. In de fase voorlopig ontwerp maak ik van de beste ideeën uit de schetsfase een realistisch interieurontwerp. In de fase definitief ontwerp finetunen we het gemaakt ontwerp en worden offertes bij uitvoerders en leveranciers opgevraagd. 

  • Gaaf, alle ontwerpen zijn klaar voor uitvoering. Nu begint een mooie fase, een fase die soms heftig , bijzonder en zwaar kan zijn. Maar deze fase is ook erg gaaf want alle ideeën gaan nu langzaam werkelijkheid worden, het moment waar je lang naar hebt uitgekeken komt nu wel erg dichtbij. Wanneer we in de uitvoeringsfase zijn beland, begeleid en bewaak ik de uitvoering van het project. Ik zorg ervoor dat alle ontwerpen tot in detail worden uitgevoerd zoals ik met jou heb afgesproken, zodat jij snel kan genieten van een mooie leefomgeving. 

Al zin om een interieurproject te realiseren?