EEN GROTE WONING DIE MAAR NIET VERKOOPT?…. 

Onze woning staat al een aantal jaar op de markt voor verkoop, hoe kan het toch dat niemand komt kijken! Dit is een dillema waar nog steeds veel mensen tegen aan lopen. Verkopers hebben zelf een goed gevoel bij hun woning maar dit vertekend de realiteit. Kopers van een woning hebben deze gevoelens nog niet bij een woning en kijken naar andere onderwerpen als, hoeveel moet ik verbouwen om het naar mijn zin te maken en wat kost dat dan? Wanneer verkopers zich dit realiseren is een logische stap, een interieurarchitect vragen om hulp.

Mijn klant nam de beslissing om de woning uit de markt te halen en te gaan verbouwen. Aan mij de taak om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om de woning weer helder qua structuur  te krijgen. In het verleden zijn er meerdere verbouwingen geweest welke de woning als woonhuis geen goed hebben gedaan. Zo heeft er bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk in gezeten met de daarbij behorende kamer structuur. Leuk verhaal maar als potentiële woning niet erg handig. 

Na het schetsontwerp te hebben gemaakt kwamen er weer duidelijk lijnen in de woning, heb begon weer een logische woning te worden! Na het schetsontwerp moesten de plattegronden natuurlijk gevisualiseerd worden om een beeld te krijgen van het ontwerp. Dit heb ik in Virtual reality gedaan, een manier om gevoel te krijgen bij de dimensies en uitstraling van de ruimtes in de woning. Een waar succes want de klant was akkoord met het ontwerp! 

De uitvoering van het ontwerp stond op het punt uitgezet te worden in planning en calculaties toen er een nieuwe koper zich aan diende. Met de visualisaties die gemaakt waren is de woning voor het gevraagde bedrag verkocht! De klant bleef achter met een dubbel gevoel, hij had zin om de mooie plannen uit te voeren maar was ook blij dat ze hun verhuisdroom konden na jagen. Voor ons jammer natuurlijk maar we hebben een tevreden klant erbij en toch een klein succes geboekt met deze verkoop.

Plattegrond_BG 2
Fundering Indelingsplan 1e
Keuken1
Design woonkeuken
Woonkamer2
Woonkamer1
Gang
Slaapkamer1
Slaapkamer2
Slaapkamer3
Slaapkamer4